BELLA VITA

La bella vita: 4 módszer, hogy úgy élj, mint az olaszok!


Adj egy kis örömöt az életedhez ezzel a 4 egyszerű szokással

Titokban mindannyian szeretnénk, ha egy kicsit olaszok lehetnénk. Ki ne szeretné élvezni azt a könnyed, lendületes bella vita-t, ahogyan az olaszok teszik? A gioia di vivere avagy az életöröm keresése egyet jelent azon lehetőségek felfedezésével, melyekkel életünk örömmel, meglepetésekkel és izgalommal töltődhet fel. Ez egy gondolkodásmód, egy hozzáállás és egy életmód; egy lelkes vágy a teljes élet megélésére, hiszen önmagában az élet maga is örömteli.

Négy szokás, amelyek segítenek a la bella vita életet élni:

1. 1. Menj oda, ahova a többiek is mennek

Ha valaha is jártál Olaszországban tudod, hogy milyen varázslatos érzés lehet az embereket figyelni a köztereken, idegenek társaságában jégkrémet enni egy 200 éves épület lépcsőjén és váratlan örömöt lelni az apró zugokban.

Olaszország lendületes és szívélyes jellege a nyilvános terekből és a közösségi érzésből fakad. A barátok kint találkoznak az utcákon és órákat töltenek el beszélgetéssel a tereken vagy a kávézók teraszain. A vásárlók a szabadtéri sétányoktól a kirakatokig sétálgatnak vagy kipróbálják a piac friss termékeit. A futballrajongók csoportokba verődve kóborolnak az utcákon, és dalokat énekelnek a helyi csapatnak.

Ahhoz, hogy úgy szórakozz, mint az olaszok, mozdulj ki! Menj oda, ahol az emberek általában gyülekeznek.

2. Árassz magabiztosságo

Próbáld ki: Járj magabiztosan. Ülj helyes testtartással. Adj hangot a megjelenésednek. Egy magabiztosabb viselkedés gyakran valódi önbizalomhoz vezet, és ez az egyik legszexibb tulajdonság, amit egy nő birtokolhat.

3. Próbáld ki a váratlant
 

Hányszor néztünk már meg egy videót arról, hogy valaki egy rendkívüli tettet hajt végre és gondoltuk: „Bárcsak én is meg tudnám ezt csinálni!” Vagy láttunk valakit egy stílusos ruhában a metrón és gondoltuk: „Bárcsak én is hordhatnám azt, amit ő.”

Könnyű megkérdezni, hogy miért is tennénk meg valamit ezen a világon. Ehelyett kérdezzük meg, „miért ne?”

Ha imádsz táncversenyekről videókat nézni, iratkozz be egy táncórára. Ha még sosem építettél semmit a saját két kezeddel, vedd ezt egy kihívásként és csak csináld meg. Ha áhítattal nézed, hogy emberek kézen állnak egy parkban, menj oda, kérj tőlük tanácsot és ott helyben próbáld ki te is.

Nem kell egy „fenegyereknek” lenned ahhoz, hogy kipróbálj valami újat.

4. Egyél lassan, egy jó társaságban

Az olaszok jól ismertek arról, hogy értékelik az ételt és olyan filozófia szerint élnek, miszerint az ételeket élvezni vagyunk hivatottak. Ez egy olyan filozófia, amellyel mind egyet tudunk érteni. A jó pizza és egy üveg bor a nyár utolsó napján, kint a barátokkal élvezetesebb lehet, mint egy Michelin-csillagos étterembe menni.

Egy étkezésnek nem kell divatosnak lennie ahhoz, hogy élvezetes legyen. Gondolj arra, hogy a nápolyi margherita pizzákat a világ legjobbjának tartják.

A klasszikus neopoletane pizza egyszerű hozzávalókkal készül, amely a minőségre fókuszál a mennyiség helyett: tészta, paradicsom, mozzarella de bufala, bazsalikom és extra szűz olívaolaj.

Próbáld ki: Használd ki az időd. Megvan annak az oka, hogy az olaszok sosem kérik elvitelre a kávéjukat, kapják fel egy elviteles pohárban és elsietnek. A bárpultnál elkortyolgatják. Egyél és igyál lassan. Ha az idő nem okoz problémát, engedd meg magadnak, hogy kiélvezd az ízeket. Olaszországban az étkezés egy társas tevékenység és akár órákig is eltarthat.

Jó étel, jó társaságban – na ez a la bella vita.