FAQ

Gyakori kérdések

Tudj meg többet a N.A.E. Antica Erboristeria szépségápolási márkáról

Hogyan kapták meg a N.A.E. termékek az ECOCERT COSMOS Organic tanúsítványt?

Minden termékünk a COSMOS Standardnak
megfelelően, az Ecocert Greenlife által tanusított COSMOS Organic
tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy N.A.E. termékeink teljes mértékben megfelelnek a COSMOS Organic által előírt standardnak.

 • min. 95%-ban természetes összetevőket tartalmaznak
 • min. 20%-ban ökológiai gazdálkodásból származó, bio összetevőket tartalmaznak (nem kiöblítendő termékek esetén min. 10%)
 • más összetevők nem haladhatják meg a teljes termék 5%-át
 • minden termékünk összességében 97%- 99%-osan tartalmaz természetes összetevőket.

Ki vagy mi az az ECOCERT?

Az ECOCERT egy független, biominősítést elbíráló szervezet, melyet 1991-ben alapítottak Franciaországban. Székhelye Európában található, de több, mint 80 országban végez ellenőrzéseket és napjainkban már a világ egyik legnagyobb biominősítést kibocsátó szervezetévé vált.
Az ECOCERT elsősorban élelmiszereket minősít, de kozmetikumokat, tisztítószereket, parfümöket és textileket is. A vállalat a francia élelmiszeripar körülbelül 70%-át, világszerte 30%-át ellenőrzi.

Mi az a COSMOS Standard?

A COSMOS Standard AISBL egy nemzetközi független nonprofit szervezet, melynek alapítói európai minősítő szervezetek: a BDIH (Németország), a COSMEBIO & ECOCERT (Franciaország), az ICEA (Olaszország) és a SOIL ASSOCIATION (UK), központja pedig Belgiumban van. A COSMOS standard azzal a céllal lett létrehozva, hogy közös előírásokat és fogalmakat határozzon meg a bio és/vagy természetes kozmetikumok számára.
Annak érdekében, hogy egy készítmény megfeleljen a COSMOS Standard irányelveinek, az alábbiakkal kapcsolatban meghatározott kritériumoknak kell eleget tennie:

 • az összetevők származása és feldolgozása
 • a termék összetétele
 • tárolás, gyártás, csomagolás
 • környezeti hatások
 • címkézés, kommunikáció
 • vizsgálatok, tanúsítvány, felülvizsgálat

Mi a különbség a COSMOS ORGANIC és a COSMOS NATURAL Strandard-ok között?

A COSMOS ORGANIC tanúsítvány egy magas szintű certifikáció, mellyel a N.A.E. termékek is rendelkeznek. A COSMOS NATURAL Standard a természetes ősszetevőket, nem pedig az organikus összetevőket tartalmazó kozmetikumok számára határoz meg követelményeket és fogalmakat.
A COSMOS ORGANIC Standard követelményei az alábbiak:

 • legalább 95%-ban természetes eredetű összetevők,
 • a formulában levő, fizikailag előállított mezőgazdasági összetevők legalább 95%-a biogazdálkodásból kell származzon,
 • a termékösszetevők legalább 20%-a biogazdálkodásból kell származzon (kivétel: a leöblítendő termékek, emulziómentes vizes termékek és a legalább 80% ásványi anyaggal vagy ásványi eredetű összetevővel rendelkező termékek - ezen termékek összetevőinek legalább 10%-a biogazdálkodásból kell származnia).

A COSMOS NATURAL Standard követelményei ezzel szemben az alábbiak:

 • az összetevők legalább 95%-a természetes eredetű legyen,
 • az alsó korlátokra nincsenek előírások

Mi a különbség az ECOCERT, a BDIH és a COSMEBIO között?

Mind független bio tanusító szervezetek, akik együtt alapították a COSMOS ORGANIC és NATURAL tanúsítványokat.
Az ECOCERT rendelkezik a legszélesebb földrajzi lábnyommal (európai és világszinten), a többi szervezet pedig inkább helyi szintű: a COSMEBIO Franciaország, a BDIH német ajkú országokban ismert.

A N.A.E. formulák összetevője hány százalékban természetes eredetű?

A standard alapján a COSMOS ORGANIC tanúsítvánnyal rendelkező termék legalább 95%-ban természetes eredetű összetevőket kell, hogy tartalmazzon. N.A.E termékek esetén, kategóriától függően ez az érték 97-99% között van, és minden termék csomagolásán konkrétan fel van tüntetve.

A N.A.E. formulák összetevője hány százalékban bio eredetű?

A standard alapján a COSMOS ORGANIC tanúsítvánnyal rendelkező termék összetevőjének legalább 20%-a biogazdálkodásból kell származzon, míg a leöblítendő termékeknél 10% az előírás. Kategóriától függően ez a százalékos érték 10-27% közötti és minden termék csomagolásán konkrétan fel van tüntetve.

Mit jelent a VEGÁN formula?

Minden formulánk VEGÁN, azaz nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, származékokat.

A formulákat tesztelték állatokon?

A kozmetikai termékek és kozmetiaki összetevők állatokon való tesztelését az EU szabályai tiltják. Természetesen mi is követjük ezeket a jogszabályi követelményeket.

Várandósok használhatják a N.A.E. termékeket?

Minden N.A.E. termék alapos tesztelésen ment keresztül kompatibilitás és biztonságos alkalmazás szempontjából is. Természetesen a termék használata várandós hölgyek számára is ajánlott.. Érdemes azonban a termék csomagoláson található összetevők listáját is elolvasni (INCI) , annak érdekében, hogy azonosítsák ill. elkerüljék az olyan összetevőket, melyek esetleges allergiás reakciókat okozhatnak.

Gyermekek használhatják a N.A.E termékekeket?

All products are very mild and could also be used for children above 3 years of age. Below this age, we recommend the usage of baby care products, especially formulated to fulfill baby skin needs as their skin is much more sensitive and delicate than kids 'and adults' one.

Használhatók a N.A.E. formulák érzékeny bőrön?

Az érzékeny bőrre gyártott termékek számos követelménynek kell hogy megfeleljenek. Fejlesztettünk olyan formulákat, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek, így kiszolgáljuk az érzékeny bőr igényeit is. Ilyen termékek az Energia Nyugtató Nappali arckrém és az illatmentes termékvonal választékunk a Delicatezza is.

Hogyan kapcsolódik a N.A.E. a fenntarthatósághoz?

Az összes N.A.E. termék összetevőjének minimum 97%-a természetes eredetű és az összetevők 20%-a biogazdálkodásból származik (leöblítendő termékek esetében 10%).
Továbbá növényi alapú műanyag tubusokat használunk.

Mit jelent a "növény alapű műanyag tubus"?

Az össze N.A.E. tubus bio alapú: ez azt jelenti, hogy 100%-ban megújuló alapanyagból készültek, teljes mértékben újrahasznosíthatók és csökkentett szénlábnyommal (vagy karbonlábnyom) rendelkeznek.
A tubusok cukornádból nyert bioetanolból készülnek ellentétben a hagyományos műanyaggyártással, ahol fosszilis nyersanyagokat, mint a kőolajat vagy földgázt használnak. A bioetanolból történő műanyaggyártás során csökken a széndioxid és az üvegházhatású gázok kibocsátása. A növény alapú műanyag tubusaink fenntartható forrásból származnak. Ethanol ellátóink alírták a "Code of Conduct for Ethanol Suppliers" magatartási kódexet, mely a biológiai sokféleséget és a helyes környezetvédelmi szokásokat is lefedi.