BELLEZZA

Olaszország természetes illatai



Észrevetted már valaha, hogy Olaszországnak őrülten jó illata van? Olaszország a természetes és egyedi tájának növényvilágából eredő gyökerein keresztül sajátította el az olasz parfüméria hagyományait.

Sétálj keresztül bármelyik olasz város utcáján, csukd le a szemed és vegyél egy mély lélegzetet. Kávé, vanília, citrusvirágok és gyümölcsök, füge, fenyő tömjén – a finom, időtlen és egyedi keverék. A Földközi-tenger természeti világa nemcsak a régió gazdag művészetét és kultúráját hatja át, hanem a világhírű konyháját és Olaszország parfümkészítési kiemelkedő hagyományait is. Valójában itt kezdődött az európai illatszergyártás.

A késő középkorban, a velencei kereskedők értékes fűszereket, illatos olajokat és egzotikus gyantákat hoztak vissza a hosszú ázsiai, közel és távol-keleti és észak-afrikai utazásaikról. Ekkor kezdték meg a kézműves mesterek létrehozni az „édes vizeket”, új gyártási technikákat találtak fel a finom anyagok kikeverésére, és parfüm üzleteket nyitottak a városban. A velencei parfümök és kozmetikumok az európai királyi udvarok által keresett termékekké váltak – csakugyan az eredeti Eau de Cologne-t a tizenhetedik század végén egy olasz parfümőr a városban tartózkodása alatt hozta létre a ma ismert időtlen illatot az olasz illóolajok, mint a citrom, narancs, neroli és rozmaring keverésével.

A szépség, elegancia és kifinomultság veleszületett érzéke

Ugyanazok az illóolajok, amelyeket a nők Kölnben használtak még ma is a világ legkedveltebb, klasszikus parfümjeinek az alapját képezik. A manapság Európában létrehozott csodálatos illatok a buja természeti tájakból nyert inspirációk és alapanyagok hosszú hagyományából nőtték ki magukat. Valójában az olasz parfümkészítők új generációjának innovatív megoldásai átformálják az európai parfüméria dinamikáját, megragadva ugyanazt a felfedezés és innováció szellemét, amely a reneszánsz idején naggyá tette Olaszországot.

Az olasz nők veleszületett szépérzékkel, eleganciával és kifinomultsággal, nyugodt életszemlélettel rendelkeznek, amely hatással van a lenyűgöző divatérzékükre, valamint a főzéshez és a személyes gondoskodáshoz való hozzáállásukra. Időtlenség és hagyomány, egyszerűség és természetes összetevők: mindezek felett, az olasz nők azt értékelik, ami boldoggá teszi őket; hogy élvezzék a la dolce vita-t!

Olasz illatok

Ha Olaszországra gondolunk, az első illat ami az eszünkbe jut a citrusfélék különböző változatai. Az olasz Riviéra levegőjét átjáró narancsvirág nemcsak a pandolce vagy a cassata desszertekben használatos, hanem narancsvirág vízbe és hasznos illóolajokba, mint a neroli-ba desztillálják. Az élettől és C-vitamintól hemzsegő Amalfi citrom pikáns ízt ad a tradicionális ételekhez és bőrápolási termékekben használják a bőr puhítására és tisztán tartására. A napsütötte színű édes mandarin fanyar, csípős és hűvös zöld citrusos illattal rendelkezik.

Az olasz parfümökben a citrusolajakat évszázadok óta keverik össze illatos rozmaringgal és kakukkfűvel. A reneszánsz kori Velencében szinte mindent – az ingektől és kesztyűktől kezdve a cipőkig és harisnyákig – beparfümöztek. A városokban kevés víz állt rendelkezésre és az emberek többsége inkább próbálta elfedni a természetes szagokat, mintsem megmosakodtak volna. Manapság a gyógynövények friss, nyugtató illata még mindig nagyon sok olasz fürdőszoba alapját képezik. A N.A.E. termékeiben érezni fogod a buja olasz táj illatát.

Csukd be a szemed és merülj el a csodálatos illatokban: lélegezd be a gyümölcsök és gyógynövények nap és tenger áztatta természetes illatát.

A N.A.E. termékek legalább 97%-a természetes eredetű összetevőkből állnak és emellett a N.A.E. biztosítja, hogy az egyik terméke sem tartalmaz szintetikus illatanyagot. Ehelyett csak Olaszország természetes összetevőit fogod érezni és különösen emlékeztetni fog a buja és sokszínű tájra!

Történetek, amiket szeretne