Tartsd tisztán, tartsd zölden

Mindannyian tudunk tenni annak érdekében, hogy csökkentsük a környezetünkre gyakorolt negatív hatásunkat. Van számodra néhány tippünk, hogyan hozz ökobarát és fenntartható döntéseket a mindennapokban, mellyel zölden és tisztán tartod a világot.
Woman with her back to the camera walking down a long gravel path lined with tall trees.

Amikor a bolygónk egyensúlyban van, akkor bőségesen rendelkezésünkre áll minden, ami a fenntartásunkhoz szükséges. Csak egy Föld van, mindannyian itt élünk, ezért is kell megőriznünk ezt az értékes ökoszisztémát. Mit jelent mindez a mindennapokban? Nézzük meg, milyen módon csökkenthetjük a negatív környezeti hatásainkat, segítve a Földet, hogy egy jobb hellyé váljon. Minden apró tett számít- vond be a barátaidat és a családodat is, egy még fenttarthatóbb élet kialakításába!

 Az vagy, amit megeszel

Green pumpkin, aubergines and carrots in a basket in a garden

Egyesek minden héten egy nap erejéig felhagynak a húsevéssel az egészségük érdekében, vagy azért, hogy óvják a bolygót.

Egy tisztán növényi alapú diéta jó hatással van bolygónkra, mivel így minden megnövekedett erőforrást és energiát az állatok etetését és szállítását meg lehet spórolni.

Ha elmélyednénk a finom vegán ételek világában és heti hét napot hús és állati származékok fogyasztása nélkül töltenénk, akkor nagy mértéken tudnánk csökkenteni a környezetre gyakorolt negatív hatásunkat is.

Habár kedveljük az olasz pizzaszószokat, rizottókat, salátákat, ragukat vagy leveseket, ezeken túl ne feledkezzünk meg a színes zöldségekről sem. Számos vegán gasztro weboldalon lehet étvágygerjesztő receptekből inspirálódni.

Otthon is van lehetőség saját termesztésű bio gyóynövényeket nevelni, akár ládákban az ablakpárkányon- még egy mód arra, hogy az ételeid minden buona-forchetta (nagyétkű) családtagodat elbűvöljenek!

Ökobarát és bőrkímélő

Birds eye view image of a deep blue ocean. Image is captured just as a woman is diving feet first into the ocean.

Az általunk használt kozmetikumok legtöbbjét közvetlenül tisztálkodásra használjuk, vagy a nap végeztével lemossuk az arcunkról és a testünkről. Akárhogy is, az általunk használt formulákat minden nap lemossuk, így azok a vízhálózatunkba kerülnek. Ez a víz később megszűrve és kezelve visszakerülhet a háztartásunkba. Így értelmet nyer, hogy ökobarát termékeket használjunk, amik harmonizálnak a környezettel.

A növényi alapú, bio, vegán és ökológiailag hitelesített szépségápolási termékek garantálhatják a fenntartható lehetőségeket, és lévén, hogy természetesek a bőröddel is kíméletesebbek! Például a N.A.E. szépségápolási termékei az ECOCERT Greenlife által Ecocert Cosmos Organic tanúsítvánnyal rendelkeznek és minimum 97%-ban természetes összetevőket tartalmaznak. Ha ez nem lenne elég, az illatuk is bámulatos- mintha a természet ajándéka lenne!

A termékek csomagolása során is hangsúlyt fektettünk a fenntarthatóságra. Az egyszer használatos műanyagok elhagyásával, a környezetbarát csomagolás elterjedésén dolgozunk. A N.A.E. termékek növényi alapú tubusokban, flakonokban érhetők el, vagy FSC által igazolt papírcsomagolásban.

Bolygóbarát akcióterv

Woman carrying bag of vegetables, walking on wooden terrace with tables and chairs, surrounded by green bushes

Amellett, hogy milyen jellegű ételeket eszünk és milyen típusú termékeket választunk, beleértve a csomagolást, hogyan tudnánk változtatni az életvitelünkön ahhoz, hogy óvjuk otthonunkat, a Földet?

1.       Újrahasznosítás - Tartsuk meg a befőttesüvegeket, hogy olívát tudjunk marinálni, vagy más házi készítésű élelmiszert. Frissítsük fel régi ruhatárunkat úgy, hogy például egy régi farmerünkből rövidnadrágot csinálunk.

2.       Csökkentés - Zárd el a csapot, amíg fogat mosol, vagy zuhanyzol, amíg nem öblítesz. Kapcsold le a világítást és egyéb készülékeket, amíg nem használod.

3.       Újrahasznosítás - Gyűjts esővizet és ezzel locsold az otthon termesztett olasz fűszernövényeidet.

4.       Védd a Földet az általad meghozott döntésekkel- Használj mosható vászonszatyrokat a műanyag zacskó helyett. Válassz anyag szalvétát és tisztító rongyokat a papírtörlők helyett. Minden vásárlásod változást hoz!

Történetek, amiket szeretne